Teo-ria smaku Teo Vafidisa odc. 13 - zakończenie podróży na Malcie

Swoją podróż szlakiem „Teo-rii smaku” kończymy na Malcie. W ostatnim odcinku Teo przygotował Ftirę - maltański wypiek, oraz zupę warzywną Minestrę. Ponadto wodną taksówką zwiedziliśmy największy port wyspy.

« poprzednie zdjęcie 1 z 6 następne »
Malta to prawdziwa morska potęga, chociaż jej powierzchnia to jedna tysięczna Polski. (fot. mat. prom.)
Zdjęcia w galerii:
Malta to prawdziwa morska potęga, chociaż jej powierzchnia to jedna tysięczna Polski. (fot. mat. prom.)
Stolicą Malty jest Valletta, zamieszkała przez ok 8,5 tyś mieszkańców. (fot. mat. prom.)
W oczekiwaniu na maltańską taksówkę wodną. (fot. mat. prom.)
Malta to raj dla turystów spragnionych słońca. (fot. mat. prom.)
Ftira - tradycyjny maltański wypiek
Teo wraz z lokalnym mistrzem kuchni zabierają się za przygotowanie Minestry - maltańskiej zupy. (fot. mat. prom.)

Nasze przepisy

Odc. 23, s. II - Zupa rybna
Podróżowanie promami to najwygodniejszy choć nie najszybszy sposób zwiedzania greckich wysp. Teo w taką właśnie podróż zabrał nas po Cykladach. Dziś zawitaliśmy na Amaorgos. Nasz gospodarz odwiedził największego znawcę ziół na wyspie, wspiął się na wzgórza by porozmawiać z mieszkającymi tam mnichami, a pod gołym niebem przygotował....? Zapraszamy!

Zobacz inne

Świat od kuchni