Teo-ria smaku Teo Vafidisa odc. 1 - Wyspa Paros

Swoją podróż po greckich wyspach Teo Vafidis rozpoczyna na malowniczej wyspie Paros – trzeciej największej wyspie archipelagu Cyklad.

« poprzednie zdjęcie 1 z 7 następne »
Warzywa kupione od miejscowych rolników przydadzą się w kuchni (fot. materiały promocyjne)
Zdjęcia w galerii:
Warzywa kupione od miejscowych rolników przydadzą się w kuchni (fot. materiały promocyjne)
W kuchni pod gołym niebem (fot. materiały promocyjne)
Z szefem kuchni Sakisem (fot. materiały promocyjne)
Potrawa doskonale smakuje jako Ouzomezes – przekąska podawana z tradycyjnym greckim Ouzo (fot. materiały promocyjne)
Na zdrowie! γειά μας! (fot. materiały promocyjne)
Wyśmienite owoce morza z ryżem (fot. materiały promocyjne)
Spotkanie na plaży z Zuzanną, polską instruktorką kitesurfingu (fot. materiały promocyjne)

Nasze przepisy

Odc. 23, s. II - Zupa rybna
Podróżowanie promami to najwygodniejszy choć nie najszybszy sposób zwiedzania greckich wysp. Teo w taką właśnie podróż zabrał nas po Cykladach. Dziś zawitaliśmy na Amaorgos. Nasz gospodarz odwiedził największego znawcę ziół na wyspie, wspiął się na wzgórza by porozmawiać z mieszkającymi tam mnichami, a pod gołym niebem przygotował....? Zapraszamy!

Zobacz inne

Świat od kuchni