Teo-ria smaku Teo Vafidisa odc. 4 - Wyspa Naksos

Kolejnym punktem w wyprawie Teo Vafidisa jest Naksos, największa wyspa Cyklad. Tym razem Teo "w duecie" z Dimitrisem, członkiem Klubu Szefów Kuchni w Atenach przygotowują omlet bez jajek.

« poprzednie zdjęcie 1 z 5 następne »
Od naczyń po wyśmienite produkty kulinarne to typowy sklep wielobranżowy na greckich wyspach (fot. mat. prom.)
Zdjęcia w galerii:
Od naczyń po wyśmienite produkty kulinarne to typowy sklep wielobranżowy na greckich wyspach (fot. mat. prom.)
Czy można przyżądzić omlet bez jajek? ... (fot. mat. prom.)
...można! Bazując na dyni, czerwonej cebuli, ostrej papryce i mące (fot. mat. prom.)
Teo - członek Klubu Szefów Kuchni Polska z Dimitrisem - członkiem Klubu Szefów Kuchni Ateny (fot. mat. prom.)
W destylarni słynnego likieru Kitron (fot. mat. prom.)

Nasze przepisy

Odc. 23, s. II - Zupa rybna
Podróżowanie promami to najwygodniejszy choć nie najszybszy sposób zwiedzania greckich wysp. Teo w taką właśnie podróż zabrał nas po Cykladach. Dziś zawitaliśmy na Amaorgos. Nasz gospodarz odwiedził największego znawcę ziół na wyspie, wspiął się na wzgórza by porozmawiać z mieszkającymi tam mnichami, a pod gołym niebem przygotował....? Zapraszamy!

Zobacz inne

Świat od kuchni